Welkom op de site 'Watertorens in Nederland'. Deze site bevat beeldmateriaal van de Nederlandse watertoren.

INHOUD VAN DE SITE
Op deze site vindt je de algemeen bekende watertorens ten behoeve van de waterleiding. Maar ook bedrijfswatertorens, tuinderstorens, watertorens bij zorgintellingen, standpijpen etc.

In het menu links zijn de watertorens geordend op plaatsnaam.

Het actuele beeldmateriaal is van eigen hand, zie informatie onder 'foto-project'. Het historische materiaal bestaat uit ansichtkaarten die in mijn bezit zijn.

COPYRIGHTS
Het recente beeldmateriaal is door mijzelf gemaakt. Hiervoor beschik ik dan ook over de copyrights. Watertoren Aalsmeer Als dit niet het geval is, wordt dit nadrukkelijk gemeld.

Voor het historische materiaal ligt dat uiteraard anders. Ik beschouw dit materiaal als educatief en het gebruik is niet om commerciele doeleinden. Om die reden heb ik de rechthebbenden dan ook niet achterhaald. Dit was ook erg lastig geweest, aangezien het om veelal oud materiaal gaat.

Mocht iemand zich in zijn rechten geschaad voelen, laat het dan weten. Ik zal het desbetreffende materiaal dan van de site verwijderen.

FOTOPROJECT
In 2011 ben ik begonnen aan een fotoproject om alle nog bestaande watertorens in Nederland op de foto te zetten. En dat project zal nog wel een paar jaar door gaan. Watertoren Delft Als je het leuk vindt mijn fotoproject te volgen, kijk dan eens op deze kaart in Google Maps. De rode prikkers betreffen de watertorens die ik inmiddels heb gefotografeerd (en grotendeels op deze site terug te vinden zijn). De blauwe prikkers zijn de watertorens die nog op de to-do-list staan.

CONTACT
Bestellen van beeldmateriaal kan via de mail. Het mail adres is info@watertorensnederland.nl.
Vergeet niet de bestandsnaam van de foto te vermelden. Deze staat vermeld bij de foto. Ook graag de reden van het verzoek er bij zetten. Ik zal vervolgens contact met je opnemen.

Watertoren Kwadijk Heb je het idee een watertoren te kennen die aan mijn aandacht is ontsnapt: ik ontvang graag een berichtje van je.
Dat geldt uiteraard ook als je andere informatie hebt, of een opmerking over de site.

Schroom niet om contact op te nemen. Het wordt door mij zeer op prijs gesteld. Ik zal ook zeker, hoewel niet altijd onmiddelijk, reageren op berichten.

© website en foto's (exclusief historisch materiaal): Johan van Zegveld